Alulteljesítő volt Budapest

Vezető nyugati társait alulteljesítve egész napos lejtmenetet követően 1,35 százalékkal 18 382 pontra rontott a BUX. A mozgáshoz az idei átlagnak megfelelő, mintegy 10 milliárd forintos forgalom párosult.
NAPI, 2012. szeptember 13. csütörtök, 17:24
Fotó: Napi.hu

A blue chipek közül az OTP mutatta a leggyengébb teljesítményt, a 4000 forint feletti szint pünkösdi királysága egy nap után a múlté, a bankpapír 1,86 százalékkal 3950 forintra gyengült. Ebben szerepet játszhat, hogy az elmúlt napokban egy nagy külföldi szereplő shortzárásai táplálták az emelkedést, a pozíciók zárultával azonban már kifogyott a szufla. A Mol csak kissé maradt el esésben az OTP-től, az olajcég papírjaira 1,74 százalékkal előző záróértékük alatt, 17 550 forinton születtek az utolsó kötések.

A harmadik legforgalmasabb részvény 656 millióval két hatalmas átkötés folytán az Appeninn volt, amely így 0,2 százalékkal 428 forintra javított. Magához képest szintén tetemes, 450 milliós forgalom mellett 0,7 százalékkal 17 350 forintra rontott viszont az Egis. Ám még ezzel is kisebb veszteséggel úszta meg a napot, mint nagyobb szektortársa, a Richter, amelynek részvényei 1,4 százalékkal 38 945 forintra estek.

A blue chipek mezőnyében egyedül a Telekom volt legény a gáton, már amennyiben 421 forinton stagnálását annak lehet nevezni. A kisebb papírok közül az E-Star befektetői nem tulajdonítottak nagyobb jelentőséget annak, hogy a társaság ellen felszámolási kérelmet adott be egyik volt alvállalkozója, a papír 2,9 százalékkal 463 forintra javított.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK