A seattle-i központú Amazon bevétele a tavalyi második negyedévi 88 milliárd 912 millió dollárhoz képest 27 százalékkal, 113 milliárd 80 millió dollárra nőtt.

Az Amazon ezzel már a harmadik egymást követő negyedévet zárta 100 milliárd dollárt meghaladó bevétellel, de a szakértők rámutattak arra, hogy a bevételnövekedés üteme lassult az első negyedévi 44 százalékos bővüléshez képest - írja az MTI. A cég a folyó negyedévre 106-112 milliárd dollár közötti bevételre számít, ami elmarad az elmezői várakozások átlagában szerepelt 119,3 milliárd dollártól.

Az Amazon részvényára a tőzsdeidőn túli kereskedésben 7 százalék mínuszba került.

Az Amazon értékesítése az online-üzletekben a június végével záródott három hónapban éves összevetésben 13 százalékkal, 53,16 milliárd dollárra emelkedett, a szakértők jobb adattal, 57,35 milliárd dollárral számoltak. Az előző négy negyedévben ez a növekedési mutató soha nem volt 37 százalék alatti. A bolti eladás, ilyen például az Amazon tulajdonában lévő Whole Foods Market élelmiszeripari hálózat, 10 százalékkal, 4,2 milliárd dollárra emelkedett.

Az Amazon értékesítése Észak-Amerikában 21,9 százalékkal, 67,55 milliárd dollárra nőtt, másutt 35,5 százalékkal, 30,721 milliárd dollárra emelkedett.

Az Amazon Web Services (AWS), az Amazon által kínált biztonságos felhőszolgáltatás platform bevétele 37 százalékkal, 14,81 milliárd dollárra bővült, meghaladta az elemzők által várt 14,28 milliárd dollárt.

Az Amazon negyedéves működési nyeresége 7,7 milliárd dollárra nőtt az egy ével korábbi 5,8 milliárd dollárról.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!