Az amerikai indexek lefelé indultak a csütörtöki kereskedés első perceiben, visszavéve a tegnapi erős növekedésből, a CIT Group hitelintézet életképességével kapcsolatos aggodalmak közepette – a hitelező valószínűleg problémái ellenére sem részesül állami segítségben.

A CIT-részvények árfolyama a tegnapi 1,64 dolláros záró értékről jelenleg közel 74 százalékos mínuszban áll. A vezető indexek közül a Dow Jones a negatív tartományból éppen csak átlépve 0,1 százalékos pluszon áll, az S&P 500 0,61 százalékot veszített tegnapi zárójához képest, a Nasdaq pedig 0,4 százalékos visszaesés után jelenleg 0,1 százalékkal nyitó értéke felett áll.

A JPMorgan 2,5 százalékot esett, miután bejelentette: hitelkártya-üzletága valószínűleg 2010-ben sem termel majd nyereséget, lehúzva ezzel az American Express, a Bank of America és a Discover Financial Services árfolyamát is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!