A keddi veszteségek után annak ellenére zártak pluszban a New York-i részvényindexek, hogy a Fed friss gazdasági helyzetjelentése, a Bézs Könyv az amerikai gazdaság lassulását jelezte.  Jó hírt jelentett ugyanakkor, hogy Portugália és Lengyelország is sikeresen levezényelt egy-egy államkötvény-aukciót.

A hardvergyártók viszont a pozitív hangulat közepette kerültek lejtőre, miután a UBS elemzője - a PC-piac lassabb növekedési kilátásaira hivatkozva - vételről tartásra minősítette le az Intel és a Hewlett-Packard papírjait. Egy leminősítés miatt veszítettek értékükből az autóalkatrész-gyártók részvényei is: a J.P. Morgan azt követően lépett így, hogy visszavett a második féléves autóeladási és -gyártási előrejelzéséből.

A BP részvényeinek az adott lendületet, hogy a Fitch javított az olajcég minősítésén, a társaság pedig közölte, hogy a Mexikói-öbölben történt katasztrófáért nem egyedül felelős.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!