A napközben még jócskán keddi záróértékük alatt mozgó nyugat-európai részvényindexeknek jót tett, hogy tengerentúli társaik a gyenge nyitás után erősödésbe váltottak. Bár az Intel-adatok nyomán a tech-szektor részvényei lejtőre kerültek, a mutatók zárásra mérsékelték veszteségüket, ráadásul az FTSE-100 szerény többletet is összehozott. A Foootsie motorja a Vodafone volt, a befektetők a cég hamarosan megjelenő, ügyfélállományra vonatkozó jelentését várták derűlátóan. Az ICI vegyipari cég részvénye a vesztes oldalra került, miután egy brókercég eladásra javasolta a papírokat. A Philip Green által kiszemelt Marks & Spencer részvényei drágultak, miután a cég legnagyobb tulajdonosa, a Brandes Investment Partners közölte, hogy a társaságnak meg kellene nyitnia könyveit ostromlója előtt. Frankfurtban az autógyártók részvényei gyengültek, miközben a Deutsche Telekom magasabban zárt, a Coninental és a Commerzbank pedig másfél százalék feletti többletet mutatott fel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!