Amerika a görög megegyezésben bízva emelkedett

Piaci pletykák szerint a görögök visszafogott egyezségre készülnek hitelezőikkel, ezt pedig a befektetők is díjazták: az amerikai tőzsdeindexek pluszban zártak.
portfolio.hu, 2015. február 10. kedd, 23:02
Fotó: Reuters

Tovább emelkedtek az amerikai indexek a kereskedés végéhez közeledve, így a Dow Jones Index 0,8, az S&P 500 1,1, a Nasdaq pedig 1,3 százalékos pluszban fejezte be a napot - írta a Portfolio.hu.

A nap nyertese a Dow komponensei közül a gyorsjelentését ma közzétevő Coca Cola lett (+2,9 százalék), míg a nap vesztese a Caterpillar, amely 0,8 százalékot esett.

A görög adósságról szóló, kulcsfontosságú szerdai brüsszeli eurócsoport tárgyalások előestéjén az amerikai befektetők is a kiszivárgott pletykákra figyeltek. Piaci pletykák szerint a görögök és hitelezőik (legfőképpen az EU és az IMF) között egy a vártnál sokkal visszafogottabb megegyezés körvonalazódik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

jedddike, 2015.02.11 12:35

görögök visszafogott egyezségre készülnek hitelezőikkel,
...ez mellébeszélés ...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html