Amerika belekezdett - az esésbe

Az irányadó tengerentúli tőzsdeindexek gyorsan vörösbe fordultak a szerdán.
NAPI Online, 2009. február 18. szerda, 16:41
Fotó:

Bár a pozitív tartományban nyitottak, a DJIA a kereskedés első órájában már 0,8 százalékos, az S&P 500 1 százalékos, a Nasdaq pedig 0,9 százalékos csökkenést mutatott. Az elmúlt napokban fék nélkül a parkettre öntött részvények árfolyama némiképp emelkedik ugyan, így pozitív mérleggel forog a Bank of America, a Citigroup és a JP Morgan Chase is, ám az emelkedés ezeknél a részvényeknél minden bizonnyal nem lesz hosszú életű, hiszen a bankpapírok olyannyira olcsónak számítanak, hogy remek beszállási lehetőséget kínálnak rövid távon.

Jócskán megugrott azonban az MBIA kötvénybiztosító jegyzése azt követően, hogy az Obama-kormány bejelentette, hogy 75 milliárd dollárt elkülönít a bedőlés közelébe került lakáshitelek folyamatos törlesztésének biztosítására, valamint további 50 milliárdot a tengerentúli lakáshitel-konstrukciók átalakítását.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK