Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A délelőtt rendre 1 százalék fölötti pluszban forgó irányadó indexek a Footsie kivételével végül a piros tartományban zártak; a DAX 1,3, a CAC-40 0,4 százalékos veszteséggel fejezte be a kereskedést, míg az FTSE-100-as index 0,9 százalékos pluszát javarészt a bankrészvények nagyarányú emelkedése köszönheti. A pénzügyi szektor Európa szerte korrekciót mutatott az Egyesült Államokban szerdán megkezdődő stressz-tesztek előtt, Londonban a Barclays, a Llloyds és az Aviva biztosító is 5 százalék felett tudott emelkedni, Párizsban a BNP Paribas és a SocGen vitték a prímet, annak ellenére, hogy az Európai Bizottságban ma felmerült, akár államosítanák is a bankokat, hogy a toxikus eszközök okozta terhelést csökkentsék a hitelpiacokon. A tengerentúlon a Lincoln National és az Allstate 95, illetve 50 százalékos osztalékcsökkentési bejelentése nagy esést idézett elő a pénzintézetek árfolyamában amelyet csak tovább fokozott a vártnál rosszabb lakáspiaci adat. Az elnöki beszéd sem javította a befektetői hangulatot, miután új részlettel nem szolgált, viszont megerősítette, hogy még több állami tőkére lesz szükség a pénzügyi szektor megtámogatására. Mindez elég volt ahhoz, hogy a keddi banki rally-t korrekció kövesse a szerdai kereskedés korai szakaszában. A kereskedés első harmadának végén tapasztalt kismértékű korrekciót követően a Dow Jones és a Nasdaq 1,8 az S&P 500 index pedig 1,9 százalékos gyengülést mutatott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!