A prognosztizáltnál rosszabb munkaerőpiaci adatsor délután fél háromkor sújtott le a börzékre, így a BÉT-re is. A BUX ekkor került át a piros tartományba, majd a másfél órával később érkezett, szintén csalódást keltő makromutatók tovább fokozták a nyomást.

A BUX 0,9 százalékos gyengüléssel 21 953,89 ponton zárta a kereskedést, a mutatót főként a Mol és az OTP húzta le.

A napot még bőven 5100 forint felett kezdő bankpapírok részvényei 1,2 százalékkal 4990 forintra süllyedtek, a gödör mélypontja 4981 forintnál volt. Ennél nagyobb, közel két százalékos esés jutott a 20 300 forinton záró Molnak, amely délután e szint alá is benézett.

A Richter egészen az amerikai munkaerőpiaci adatok publikálásáig 40 500 felett legyezett, onnan zuhant zárásra 42 850 forintra. Ez az ár a szerdaitól csak 0,5 százalékkal marad el, a csütörtöki tetőhöz viszonyítva viszont meközelíti a két százalékot a mínusz. Az Egis jegyzését viszont igazán csak később, zárás előtt fél órával pofozták le, a papír végül 0,9 százalékos veszteséggel 20 045 forinton landolt.

A vezető négyesfogat tagjai között csak a Magyar Telekom papírjai zártak erősödéssel. A jegyzés - amely rövid időre alulmúlta a szerdai záróárat - 667 forinton állt meg, 0,5 százalékos pluszban.

Egy százalékkal erősödtek a TVK, 1,2 százalékkal pedig a Rába részvényei is, de az áramszolgáltatók szintén a nyertesek táborát gyarapították. Az Elmű bő hétmillió forintos forgalomban 1,4 százalékkal 28 400 forintra drágult, míg az Émász duplaekkora forgalom mellett 4,4 százalékkal 22 600 forintra ugrott.

Utóbbihoz hasonló nagyságú, de ellentétes irányú ármozgás jellemezte az Orco részvényeit, amelyek ígty 1510 forinton fejezték be a napot.

A nap nyertese - igaz, mindössze 361 darabos forgalom mellett - az Externet lett, a papírok árfolyama több mint 19 százalékkal 572 forintra ugrott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!