A vártnál jobb amerikai feldolgozóipari menedzserindex erősödésbe fordította a forintot szerda délután - tájékoztatott Karsai Péter, a Commerzbank üzletkötője. Hozzátette: bár a dollár már korábban gyengült, az euróhoz viszonyított árfolyam 1,27-ről 1,28 fölé emelkedett, a forint korrekciójára egészen a délután négykor megjelent amerikai makroadatig várni kellett. A fordulat nyomán az euró jegyzése 285, a svájci franké 219 forint alá került - vagyis a keddi csúcshoz képest bő négy forinttal lett olcsóbb -, a dollár 222 forintra süllyedt délután fél ötig. Ekkor az euró 1,2830 dolláron illetve 1,3 svájci frankon állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!