Amerika esett - 65 éves mélyponton járt a GM

A vezető tengerentúli részvényindexek két százalék körüli veszteséggel zárták a keddi kereskedési napot.
NAPI Online, 2008. november 12. szerda, 08:51
Fotó:

Folytatódott kedden a lejtmenet a New York-i börzéken, a csalódást keltő vállalati hírek alaposan elrontották a hangulatot, amelyek ráadásul a gazdaság hajtóerejének számító lakossági fogyasztás megcsappanásáról tanúskodtak.

A Starbucks kávézólánc eredményének zuhanásáról számolt be, az Alcoa részvényeit leminősítették, a luxus-lakóingatlanokat építő Toll Brothers pedig azt prognosztizálta, hogy a fő tevékenységéből származó negyedik negyedévi bevétel 41 százalékkal csökkenhet éves összevetésben. A piac pesszimistán fogadta azt is, hogy az American Express kártyatársaság bankká alakult át, hogy gyorsabban juthasson hozzá a kormányzati segítséghez.

A Dow Jones ipari átlag komponensei között a legnagyobb, bő 13 százalékos veszteséget a General Motors részvénye szenvedte el, a papírokat amiatt fordultak meg 65 éve nem látott mélyponton, hogy az aggodalmak szerint az autógyártó az év vége előtt felélheti készpénztartalékait.

A Vodafone Group részvényei ugyanakkor 6,6 százalékkal drágultak azt követően, hogy a félévi nyereségének egyharmados csökkenéséről beszámoló mobiltávközlési cég egymilliárd fontos költségcsökkentő programot jelentett be. Az InterContinental Hotels ezzel szemben 7,1 százalékot zuhant miután a piaci feltételek romlására figyelmeztetett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK