Amerika: fél százalék mínusz lett a vége

A zárás előtt két órával felmutatott hajszálvékony többletek bőven eltűntek zárásra.
NAPI, 2010. szeptember 27. hétfő, 22:07
Fotó:

A múlt pénteki két százalék körüli többletek után gyengülésbe váltottak hétfőn a vezető New York-i részvényindexek. A DJIA 0,4 százalékkal 10 813, a Nasdaq Composite 0,5 százalékkal 2370, az S&P-500 0,6 százalékkal 1142 pontra süllyedt.

A piacokat a cégfelvásárlási hírek tartották izgalomban, ám a befektetőket elbizonytalanította, hogy a Moody's három fokozattal leminősítette az Anglo Irish Bankot, mert várakozásai szerint a cégnek további állami támogatásra lehet szüksége. A pénzügyi szektor képviselői így gyengültek, a légitársaságok részvényei a piaccal szembe menve drágultak, de erősödtek a távközlési cégek papírjai is. 

A légitársaságok az olaj olcsóbbodása mellett annak köszönhették a kiemelt befektetői érdeklődést, hogy a Southwest Airlines közölte, megvásárolná diszkont-légitársaság riválisát, az AirTran Holdingst. A légiipari rallyból a Delta Air Lines kimaradt, mivel a Southwest épp utóbbi bázisára, Atlantába törne be az akvizícióval. A Southwest-papírok mintegy 10, az AirTran-papírok pedig 60 százalékkal drágultak.

Gyengüléssel reagáltak a Wal-Mart Stores részvényei arra a bejelentésre, amely szerint az amerikai áruházlánc közel 4,3 milliárd dollárért megvásárolja a dél-afrikai szektortárs Massmartot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK