Amerika hegymenetben

Az amerikai piacok szerdai erős zárása mögött az alacsonyabb olajár, a vártnál kisebb kereskedelmi hiány, valamint a Cisco System pozitív eredménykimutatása áll.
Molnár Csaba, 2005. május 12. csütörtök, 08:47
Fotó:

A Dow Jones 0,2 százalékkal erősödött, záróértéke 10 300.25 pont volt, a Nasdaq Composite pedig 0,5 százalékos erősödés után 1971,55 ponton fejezte be a tegnapi kereskedést. Pozitív fejlemény volt az olaj árának 1,62 dolláros mérséklődése, valamint az olajkészletek növekedéséről szóló híradás. Ugyancsak segített, hogy a kormányzat a márciusi import mérséklődéséről számolt be, ami a kereskedelmi mérleg hiányának 9,2 százalékos szűkülését eredményezte.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK