Amerika húzta fel a BUX-ot

Nulla környékén álldogált a Budapesti Értéktőzsde a nap nagy részében, délután azonban – az amerikai piacok nyitásával egyidőben – megjöttek a vevők, és komoly plusz jött össze.
NAPI, 2012. június 19. kedd, 17:11
Fotó: Napi.hu

Végül napi csúcsán, 17 806 ponton zárt a BUX, ami másfélszázalékos emelkedést jelent a megelőző napi záráshoz képest.

A vezető papírok között az OTP-t adták-vették a legnagyobb értékben, és a bankrészvény volt a nap nyertese is: 3,8 százalékkal 3777 forintra ugrott a jegyzést. A Mol szerényebb, 0,6 százalékos erősödést könyvelhetett el, az utolsó kötés 16 700 forinton született.

A Magyar Telekom 1,1 százalékos esését részben magyarázzák a felső vezetés átalakításával kapcsolatos hírek. A Richter viszont 1,3 százalékot erősödött, és 37 000 forinton zárt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK