Amerika is a görögökre figyel

A főbb tengerentúli tőzsdeindexek kisebb emelkedést mutattak a hétfői kereskedés első szakasza után.
NAPI, 2011. június 20. hétfő, 16:55
Fotó:

A felemás pénteki tőzsdenap után is visszafogottan indult a kereskedés New Yorkban.

Jelentősebb egyéb hír hiányában a befektetők figyelmét teljesen lekötik a Görögországgal kapcsolatos értesülések. Ez a helyzet várhatóan a Federal Reserve szerdai kamatdöntő üléséig fönn is maradhat. A megoldás késlekedése a hétfői nyitásban inkább elbizonytalanítani látszott a piacot, majd fölfelé indultak a mutatók, ha nem is túlságosan vehemensen.

A kereskedés első bő órája után a Dow Jones ipari átlagmutató 0,5, az S&P 500 index 0,4, a Nasdaq pedig 0,3 százalékos pluszt mutatott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK