A BUX a késő délutáni, mintegy 400 pontos emelkedését megelőzően javarészt a 16 560-16 720 pontos - pozitív - tartományon belül oldalazott, ám a lendületes tengerentúli tőzsdenyitást követően Európa-szerte, így Pesten is felélénkültek a parkettek, a BÉT irányadó indexe végül 3,9 százalékos pluszban, 17 122 ponton landolt, az utolsó 5 percben 160 ponttal mozdulva feljebb.

A blue chipek a Magyar Telekom kivételével jelentős árfolyam-többlettel, kivétel nélkül napi csúcsukon zártak azt követően, hogy pozitív réssel indították a napot. A 13 350 forinton is megforduló Mol végül 3,6 százalékos pluszban, 13 780 forinton fejezte be a napot. Az olajpapír meglehetősen alacsony, 1,4 milliárd forintos forgalmat ért el, így nem meglepő, hogy napközben órákon keresztül lötyögött egy szűk, 50 forintos sávban 13 és 13,5 ezer között.

Az OTP iránti érdeklődés meglepően nagyarányú volt; a bankpapírra 18,5 milliárd forint értékben érkezett kötés, a forgalom - eltekintve néhány kirívó akciótól - késő délután volt a legélénkebb. Az OTP részvények végül napi legmagasabb árfolyamon, 4,8 százalékos többlettel, 3850 forinton zárták a tőzsdenapot. A bankpapír napon belüli minimumértékétől számítva 161 forinttal drágult csütörtökön.

A blue chipek közül a legnagyobb emelkedést mégis a Richter könyvelhette el, hiszen a gyógyszerpapír 5,5 százalékkal múlta felül szerdai záróárát, így 37 500 forintot ért. A részvény a kereskedés utolsó 20 percében még 950 forinttal került feljebb azt követően, hogy reggeli 35 900 forintos minimumárát korábban messze maga mögött hagyta.

A legrosszabbul teljesítő nagypapír a Magyar Telekom volt, amely csak a kereskedési nap zárószakaszában lendült át a pozitív tartományba, azt megelőzően komoly veszteséggel is forgott. Napi minimumértékét 661 forinton érte el, 680 forintos záróára napi maximumértéke is lett egyúttal, ez pedig 1,5 százalékos árfolyam-emelkedésnek felel meg.

A kisebb részvények közül nyakló nélkül vették az AAA Autó papírjait, amelyek közel 13 százalékkal 106 forintra drágultak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!