A nyitást követő mélypont után felfelé mozdultak kedden a vezető New York-i részvényindexek - a DJIA és az S&P-500 még hétfői záróértéke fölé is benézett röviddel a kereskedési nap vége előtt. A zárás azonban már mindhárom mutatót a piros tartományban találta: a Dow 0,2 százalékos mínusszal 10 434, a Nasdaq Composite 0,3 százalékos veszteséggel 2169, az S&P-500 0,1 százaléknál is szerényebb gyengüléssel 1106 ponton landolt.

Bár meglepetést nem okozott, meghatározónak bizonyult a harmadik negyedéves amerikai GDP-adat erőteljes lefelé módosítása, amit a fogyasztói bizalom javulása sem tudott feledtetni. A techszektorban a Hewlett-Packard csalódást keltő gyorsjelentése állt a figyelem középpontjában.

A befektetők hangulatán a nap elejéhez képest az mégis javított, hogy a Federal Reserve nyíltpiaci bizottsága jelezte, várakozásai szerint ha lassan is, de folytatódik az amerikai gazdaság mély recesszióból való kilábalása. Igaz, a testület a novemberi kamatdöntő ülés jegyzőkönyve szerint arra is figyelmeztetett, hogy a munkanélküliség a következő két évben magas maradhat.

A döntéshozók mindemellett úgy vélték, a rekordalacsony kamat erőteljes spekulációknak adhat táptalajt a pénzügyi piacokon.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!