Amerika lehúzza Európát

Fél százalék körüli gyengülést mutatnak a főbb nyugat-európai tőzsdeindexek pénteken kora délután.
NAPI, 2012. december 21. péntek, 14:44
Fotó: Napi.hu

A londoni FTSE 100 és a frankfurti DAX 0,7, a párizsi CAC 40 pedig fél százalékkal állt előző napi zárószintje alatt fél három után. A nyersanyagcégek lefelé lógnak ki a mezőnyből, de a bankok is gyengülnek.

A befektetőket egyértelműen visszafogta az amerikai költségvetési tárgyalásokkal kapcsolatban érkezett kedvezőtlen értesülés, miszerint a radikális republikánusok megvétózták az adóemelési terveket.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK