Amerika már kinyit, Európa még nem

A nagypénteki szünet után New York-ban már lesz ma kereskedés, a vezető nyugat-európai börzéken és Budapesten viszont csak kedden indul be az üzem.
NAPI, MTI-Eco, 2012. április 9. hétfő, 09:52
Fotó: Napi.hu

Európai vezető tőzsdéi, a brit, a német és a francia zárva vannak hétfőn, és nem nyit ki a budapesti, a varsói és a bécsi börze sem. New Yorkban azonban a szokásos időben kezdődik a hétfői tőzsdei munkanap.

A múlt hét utolsó kereskedési napja, csütörtök gyengülést hozott, hétfő reggel pedig - a múlt pénteki, vártnál gyengébb amerikai munkaerőpiaci adatot követően - 1 százalék körüli mínuszban voltak a határidős indexek.

Az ázsiai vezető mutatók is gyengültek hétfőn, elsősorban annak a hatására, hogy Kínában a becsültnél nagyobb lett a márciusi infláció, illetve az amerikai munkaerőpiaci statisztikára. A tokiói Nikkei-225 index 1,5 százalékos mínusszal 9546,26 ponton fejezte be a napot, így zsinórban már a negyedik napja zárt gyengüléssel. A szöuli vezető tőzsdemutató, a Kospi 1,6 százalékkal gyengült záráskor, a tajvani Taiex 1,4 százalékkal esett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK