Amerika megint mínuszban

A Fed-jegyzőkönyv és a philadelphiai körzet vártnál gyengébb termelését jelző index nem segített a hangulaton New Yorkban.
NAPI, 2013. február 21. csütörtök, 17:53
Fotó: Napi.hu

Bő két órával a nyitás után a DJIA 0,4, a Nasdaq Composite 0,8, az S&P-500 pedig 0,5 százalékos mínuszban volt csütörtökön.

Ezzel folytatódott a szerdán megkezdett lejtmenet, amit a Federal Reserve legutóbbi kamatdöntő ülésén készült jegyzőkönyvben foglaltak váltottak ki, az intézmény kormányzói közül ugyanis sokan hangot adtak az eszközvásárlások miatti aggodalmaiknak.

Szintén nem jelentett jó hírt, hogy a philadelphiai Fed indexe nagy zuhanással jelezte a régió iparának gondjait, miközben a fogyasztói árszínvonal lényegében stagnált januárban, a munkanélküli segélyért jelentkezők száma nőtt, a vezető gazdasági mutatók indexe pedig tovább janult januárban.

A Wal-Mart Stores vártnál jobb negyedik negyedéves eredményének ugyanakkor megörült a piac, a társaság részvényei több mint három százalékkal drágultak. Több mint tízszer ekkora, 38 százalékos esést produkáltak viszont a VeriFone Systems papírjai azután, hogy a hitelkártya-terminálokat gyártó társaság az elemzői prognózisokat alulmúló beszámolót tett közzé. A vesztesek közé került a Tesla Motors is: az elektromos autóiról ismert cég meglepően nagy veszteségről jelentett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK