A pocsék, október eleje óta a legrosszabbnak számító hétfői teljesítmény után a Wall Street kedden 1 százalék körüli pluszban nyitott. A Citigroup papírja jócskán 5 százalék fölött erősödik a nyitás után nem sokkal, amiben a Fed-elnök beszédének is lehetett szerepe.

Ben Bernanke a gazdaság fellendítése kapcsán a kevésbé szokványos eszközök bevetését is kilátásba helyezte, mint például állampapírok vásárlását. A befektetők az amerikai autóipar által kért mentőcsomag kapcsán is optimistábbak lettek.

A General Electric részvénye 3 százaléknál nagyobb mértékben drágul, azután is, hogy a társaság friss közlése szerint az előre jelzett osztaléknak inkább csak az alsó határát érheti el az eredmény.

Annak ellenére, hogy a nyersolaj jegyzésára hétfőn mélyen 50 dollár alá csökkent, az Exxon Mobil értékpapírjának árfolyama is emelkedik a nyitás után; a két százalék körüli drágulást a történelmi mélyponthoz közeli alacsony részvényárfolyamok magyarázhatják némileg, illetve a fekete arany árában mutatkozó enyhe korrekció. A nyitás után nem sokkal a Dow Jones 1,9, a Nasdaq 2, az S&P 500 index pedig 2,4 százalék erősödik.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!