A World Holdings állítása szerint 208 millió dollár értékű német államkötvény van a birtokában, melyre a német állam még az 1930-as években tagadta meg a fizetési kötelezettséget. Egy amerikai fellebbviteli bíróság döntése szerint Németország nem tekintheti semmisnek a követelést, amelyet a 30-as évek óta, egy Hitler kancellársága idején született döntés alapján, figyelmen kívül hagyott - írta a Bloomberg. Az első világháborút követő újjáépítés során kibocsátott állampapírok dollár százmilliókat érnek a World Holdings szerint, ám a német állam egy 1953-as nemzetközi megállapodásra hivatkozva eddig nem vette figyelembe a követelést. A németek arra hivatkoznak, hogy a kötvénytulajdonos nem tudja bizonyítani, hogy 1945 óta külföldi tulajdonban voltak a papírok, az amerikai bíróság döntése értelmében azonban a követelések jogosságáról nem egyedül a kötvényt kibocsátó állam dönt. A kötvények fair értével kapcsolatban további vitát várnak a Bloomberg által megkérdezett szakemberek, akik szerint akár a német állam "rosszhiszeműsége" (a fizetési kötelezettség megtagadása) is felróható lehet a végső számlán.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!