A piac ballasztjai egyértelműen a bankpapírok voltak, a Royal Bank of Scotland 6,9, a Deutsche Bank 6,5, a Commerzbank részvényei 6,8 százalékkal zuhantak, de esett az Unicredit is, több mint 8 százalékkal értékelődtek le részvényei. Az esésben élen jártak a Kelet-Európában nagy kitettséggel rendelkező bankok, az Erste 11,8, a Raiffeisen International részvényei 11 százalékos szabadesésbe kezdtek. A Reuters tudósítása szerint a kereskedők aggodalma egyértelmű volt, úgy néz ki, a bankok rá lesznek kényszerítve az áron aluli eszközeladásokra. A JP Morgan azzal borzolta tovább a kedélyeket, hogy elemzésében leminősítette a Deutsche Bankot, mondván 5 milliárd eurós tőkeinjekcióra szorul a várható veszteségek miatt. A brit pénzügyi szektort a Lloyds pénteki 20 százalékos esése küldte lejtőre, a bankot a Moody's tegnap már leminősítette, ez további 8 százalékkal küldte lejjeb árfolyamát. Az L&G biztosító a Lloyd's-ban meglévő részesdése miatt esett 10 százalékkal. A biztosítási szektor többi képviselője sem járt jobban, a Prudential 8, az Aviva 7 százalékkal lett olcsóbb. Az olaj árának másfél százalékos csökkenése az energiaszektor képviselőit küldte lejtőre, a nagy olajcégek részvényei 0,8-2,3 százalékkal értékelődtek le. A vezető indexek közül az FTSE-100 1,3,a CAC 40 1,19, a DAX 1,06 százalékkal került lejjebb.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!