A nap fő tőzsdei híre a Mol gyorsjelentése volt, amely azonban a várakozásoknál rosszabb számok ellenére sem váltott ki masszív eladási hullámot. Bár délelőtt még 17 000 forint alatt is forgott a részvény, a nap végére 1,2 milliárd forintos forgalom mellett 17 095 forintig kapaszkodott fel az árfolyam. Ez 0,3 százalékos pluszt jelentett a pénteki záró árhoz képest.

Az OTP ugyanakkor 1,3 százalékot tudott emelkedni, ami pont elég volt arra, hogy a részvény betöltse az 5400 forintos tetővel bíró rését. A záró ár pont 5400 forint lett, de ennél magasabban, 5410 forinton is járt. Az emelkedés ugyanakkor nagyon alacsony forgalommal párosult, ez ugyanis forintban a 4 milliárd forintot sem érte el.

A Magyar Telekom is jól szerepelt: úgy látszik, a befektetők lassan kezdenek hinni a brókercégek vételi ajánlásában. Az osztalékrészvény árfolyama 1,1 százalékkal 707 forintig emelkedett.

A gyógyszerrészvények közül a Richter 0,5 százalékkal 41 000 forintra emelkedett, míg az Egis 0,7 százalékkal 18 670 forintra drágult. A BUX így összességében 0,8 százalékkal 20 898 pontra emelkedett.

A kisebb részvények közül a gyorsjelentését szintén közlő TVK 1,3 százalékkal 3100 forintig menetelt, a befektetők számára valószínűleg a javuló kilátások adtak ösztönzést.

A gyorsjelentés megjelenését megelőzően száguldott a Danubius, a részvény 3,5 százalékkal 3300 forintra emelkedett. A trenddel szemben 4,4 százalékot esett viszont az AAA Autó, amely így 135 forinton fejezte be a kereskedést.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!