Amerika pluszban zárt

A szerdai negatív korrekciót követően folytatódott a tengerentúli részvényindexek napok óta tartó emelkedése.
NAPI, 2010. szeptember 15. szerda, 22:04
Fotó:

Bár a nap mínuszban indult a New York körzetéből érkezett, a vártnál gyengébb feldolgozóipari adat nyomán, és nem segített a hangulaton az USA ipari termelésének augusztusi lassulása sem, viszonylag hamar mérsékelt emelkedésbe váltottak a mutatók.

A nap talán legfontosabb híre a japán jen erősödését meggátolni hivatott jegybanki intervenció volt - erről bővebben itt olvashat.

A Bloomberg beszámolója szerint az egészségügyi szektor cégeinek részvényeit a felvásárlási találgatások hajtották feljebb, a techszektor papírjait pedig a Cisco Systems keddi bejelentése tette vonzóvá, amely szerint a társaság osztalékfizetésbe kezd. A Novell részvényei azután szárnyaltak, hogy a New York Post értesülései szerint a társaságnak sikerült vevőt találnia önmagára.


A DJIA 0,4 százalékos többlettel 10 573, a Nasdaq Composite 0,5 százalékos plusszal 2301, az S&P-500 pedig 0,4 százalékos erősödéssel 1125 ponton zárt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK