A piaci elemzők szerint a csütörtöki eladási hullám indokolatlan volt a tengerentúlon, ám a mai lejtmenetet annál könnyebb magyarázni, ha mással nem, hát a tegnapról átmentett pesszimizmussal. Az indexek csökkenésében azonban az is szerepet játszhat, hogy a Merrill Lynch ma lefelé módosította a jelzáloghitel-kötvényeket biztosító két állami kézben lévő társaság részvényeinek megítélését. Az eladásra javasolt Freddie Mac papírjai nyitás után egy órával már több mint 7,5 százalékot, kishúga, a Fannie Mae pedig 4,5 százalékot veszített értékéből a csütörtöki záróárhoz képest. A délelőtt legrosszabbul teljesítő papírja egyelőre Intuit volt a maga 11 százalékos bukásával; a szoftvergyártó tegnap zárás után jelentette be, hogy idei pénzügyi évének második negyedében 21 százalékos profitcsökkentést kellett elkönyvelnie. A távközlési szektor - ezzel párhuzamosan pedig a mobiltelefon-gyártók - azonban a hét eleje óta tartó tendenciával ellentétben pénteken emelkedni kezdett. Az AT&T, a Verizon Wireless és a T-Mobile USA keddi bejelentése szerint 100 dolláros átalánydíjas mobiltelefon-tarifákat tesz elérhetővé előfizetői számára, akik a díjakért cserébe korlátlan ideig beszélhetnek a vezetéknélküli hálózatokon belül. A hír rövid időre sarokba szorította ugyan a legnagyobb piaci riválisukat, a Sprint Nextelt, ám mára úgy tűnik, bevált a cég kiváró taktikája. A társaság részvényei több mint 3 százalékot emelkedtek a pénteki nyitást követően. A Dow Jones 0,6 az S&P 500 0,7, míg a Nasdaq 0,9 százalékos csökkentést mutatott a nyitást követő egy óra után.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!