Alapvetően előző napi értékük felett szerény pluszban ingadoztak az európai tőzsdeindexek szerdán, a jó hangulat alapja elsősorban néhány vállalati gyorsjelentés lehetett, miközben például a kínai gazdaság esetleges lassulásáról szóló hírek inkább kedvezőtlenül hatottak. A nap végére azonban a kedvezőtlen amerikai nyitás miatt azonban a legtöbb index mínuszba fordult vagy visszatért nulla közelébe.
A Maersk tengeri szállítóvállalat részvénye 4,7 százalékkal ugrott meg, miután bevételeinek kiugró, majdnem kétszeres növekedéséről számolt be. A Hermes luxuscikkgyártó papírjai is majdnem négy százalékkal drágultak, mivel a gazdag ügyfelek szépen vették a márkás órákat és ékszereket. A brit ITV kereskedelmi televízió részvényei viszont 4,1 százalékkal zuhanak, mivel a társaság reklámbevételeinek bővülése lelassult.
A francia CAC-40 végül 0,1 százalékos pluszban, a DAX ugyanekkora mínuszban zárt, a brit FTSE-100 0,7 százalékkal esett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!