Amerikában is jókedv uralkodott

A kedvező amerikai negyedéves vállalati gyorsjelentések visszahozták a jó kedvet a tőzsdére.
Domokos Erika, 2017. május 19. péntek, 22:49
Fotó: Reuters

Erősödéssel zártak pénteken a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói. A Dow Jones indexe 0,69 százalékkal, az S&P 500-as mutató 0,68 százalékkal, a Nasdaq Composite 0,47 százalékkal emelkedett - írja az MTI.

Elemzők szerint a kedvező amerikai negyedéves vállalati eredmények hozták vissza a tőzsdére a befektetők jókedvét az elmúlt napok borús hangulata után, amit az amerikai belpolitikai bizonytalanság okozott.

A vártnál nagyobb negyedéves bevételről számolt be az Autodesk, aminek a hatására péntek estig a szoftvergyártó árfolyama 15 százalékkal nőtt.

Ugyancsak pénteken a Deere & Co, a világ legnagyobb mezőgazdaságigép-gyártója azt közölte, hogy a negyedéves profitja felülmúlta a vártat, az eladásai pedig 13 negyedév után először nőttek a cég termékei iránti kereslet bővülésére.

Végéhez közeledik a negyedéves vállalati gyorsjelentés időszaka. Az S&P 500 indexében szereplő 500 cégből eddig 452 ismertette negyedéves adatát, és mintegy 75 százaléka a vártnál nagyobb profitról számolt be. Az elmúlt hosszú évek átlagában a cégek 64 százaléka közölt az elemzők által becsültnél jobb negyedéves adózott eredményt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK