Amerikában már az ünnepekre készülnek

Amerikában is készülnek már a befektetők az ünnepekre, a vezető tőzsdék értéke alig változott csütörtökön. A befektetők fantáziáját az sem mozgatta meg, hogy novemberben a vártnál kisebb mértékben nőttek csak a fogyasztói kiadások az Egyesült Államokban.
portfolio.hu, 2016. december 22. csütörtök, 23:00
Fotó: Reuters

Az amerikai részvényindexek értéke alig változott a csütörtöki kereskedésben, a Dow Jones 0,1 százalékot, az S&P 500 közel 0,2 százalékot, míg a Nasdaq közel 0,4 százalékot esett - írja a Portolio.hu.

A Dow komponensei közül a legjobb teljesítményt a Verizon nyújtotta a maga 1,2 százalékos erősödésével, míg a leggyengébben a Wal-Mart szerepelt, amelynek az árfolyama 2,4 százalékot esett.

A befektetők fantáziáját az sem mozgatta meg, hogy kiderült, novemberben a várt 0,3 százalékos növekedés helyett 0,2 százalékkal emelkedtek csak a fogyasztói kiadások az Egyesült Államokban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK