Szinte semmi érdekes nem történt hétfőn a forint piacán. Az euróval szemben 269,50 környékén nyitó magyar deviza árfolyama 271 forintos szintig kúszott fel délelőtt 10 óráig, ahonnan már nem is mozdult egyáltalán, még a magyar kamatdöntést követően sem - mondta a Napi Gazdaság Online-nak Kolba Miklós, az ING devizaüzletágának vezetője. Az elkövetkező időszakról sem lehet sok újdonságot mondani, a forint árfolyamát ugyanis az elmúlt időszakban kialakított sávjából csak a kormányzat reformcsomagjának a bejelentése mozdíthatja ki, addig viszont trendszerű mozgásra nem lehet számítani - tette hozzá a szakember. Kolba szerint az euró/dollár keresztárfolyamban is kivárás van a befektetők részéről, úgy tűnik ez alapján minta az egész világon mindenki várna valamire. Hétfőn délután így egy dollár 198,30 forintért, míg egy svájci frankot 209 forintért lehetett kapni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!