Amerikából jött segítség az OTP-nek

A JP Morgan várakozásoknál jobb gyorsjelentésének a hatására ledolgozta délelőtti jelentős mínuszát a magyar tőzsde.
NAPI, 2009. július 16. csütörtök, 13:01
Fotó:

A BUX, amely délelőtt 15 700 pont közelében is megfordult, az amerikai bank jó gyorsjelentésének a hatására 15 947 pontig, az előző napi záró árának a közelébe emelkedett vissza.

Ugyanígy tett szinte az összes vezető részvény is. A szerdán legjobban teljesítő Richter például 36 790 forinton állt 13 órakor, ami már 0,1 százalékos pluszt jelentett. A Magyar Telekom 03, százalékkal tudott drágulni, - a papír esetében a csökkenő hozamok plusz löketett adhattak - ez 630 forintot jelentett.

A Mol ugyanakkor bár gyorsan visszaemelkedett nullába, 13 órakor már megint 0,8 százalékos mínuszban 12 600 forinton forgott. Az OTP amely délelőtt még 3370 forintig is leesett, a JP Morgan jelentés hatására 3440 forintig emelkedett vissza. Innen 3424 forintig csorgott le, ami 0,7 százalékos esést jelentett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK