A Fed tisztviselői továbbra is óvatosak a járvány kockázataival kapcsolatban - még akkor is, ha az Egyesült Államok gazdasági fellendülése egyre ütemesebb - így elkötelezték magukat a támogató monetáris politika mellett, amíg stabilabb nem lesz a növekedés - jelentette szerdán a központi bank, megindokolva, hogy nem változtatnak az alacsony kamatszinteken. Ráadásul a dollár gyengülésére még hathat, hogy Jerome Powell, a Fed elnöke a Nemzetközi Valutaalap egy virtuális konferenciáján fog felszólalni csütörtökön.

A dollárindex, amely az amerikai valutát hat másik devizával hasonlítja össze 92,39-re süllyedt a londoni kereskedésben, miután március 23-án először esett vissza szerdán 92.134-ig - írja a Reuters. Az index a múlt hónap végén majdnem öt hónapos csúcsra, 93,439-re emelkedett, mivel az Egyesült Államok pandémiából való kilábalása megelőzte a legtöbb fejlett országban tapasztalható szintet. 

"A Fed jegyzőkönyve nem okozott negatív meglepetést a kockázati félelmek miatt, a bizottság megismételte, hogy nincs szükség a monetáris kondíciók szigorításának serkentésére és a kilábalás további támogatására" - mondta Petr Krpata, az EMEA FX vezetője és az ING kamatstratégája.

A tízéves referenciakötvény kincstári hozama 1,647 százalék körül mozgott csütörtökön, miután éjszaka 1,63 százalék alá süllyedt. A múlt hónap végén 1,776 százalékos hozamszinten állt még, ami több mint egy év alatt a legmagasabb szintet jelentette.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!