A Richter Gedeon Nyrt. megerősítette, hogy egy új sürgősségi fogamzásgátló, amelyet a társaság a Teva Pharmaceuticals Ltd-del együttműködve késztermék formájában fejlesztett ki és gyártott, megkapta az Amerikai Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi hatóságának (FDA) jóváhagyását - áll a társaság közleményében. A termék egyetlen, egyszeri adagolású tabletta bevételével biztosít innovatív lehetőséget a nem kívánt terhesség megelőzésére. A Tevának Észak-Amerikában kizárólagos joga van a készítmény forgalmazására. A Richter a másfél miligramm levonorgestrelt tartalmazó sürgősségi fogamzásgátlóját már számos piacon forgalomba hozta, például Magyarországon, a FÁK tagköztársaságokban és az Európai Unió számos országában.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!