Emelkedéssel zártak az amerikai tőzsdék

Jól indult és jól is folytatódott a kereskedés szerdán az amerikai tőzsdéken. Az olajpiac is pluszban zárt.
Domokos Erika, 2019. január 9. szerda, 22:41
Fotó: Shutterstock

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 0,38 százalékkal, 23 878,99 pontra erősödött - írta az MTI a Reutersre hivatkozva. Az S&P 500-as mutatója 0,41 százalékkal gyarapodott, és 2584,96 ponton fejezte be a napot. A technológiai részvények Nasdaq Composite 0,87 százalékkal lett több, és 6957,08 ponton zárt.

A kereskedés pluszban indult és az indexek a továbbiakban csak tovább erősödtek azokra a reményekre, hogy megoldással zárulnak az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalások. Erősítette a befektetői bizalmat az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed több illetékesének az a célozgatása, hogy egyelőre nem sietik el az újabb kamatemelést.

A Fed döntéshozóinak jelzései alapján a piac két kamatemelést árazott be az idei évre, de vannak már olyan szakértők, akik szerint kamatemelés nélkül is elmúlhat az év.

A Fed decemberi kamatdöntő ülésének szerda este nyilvánosságra hozott jegyzőkönyve szerint a döntéshozók elbizonytalanodtak az idei kamatemelések számával kapcsolatban - írta az MTI.

A szerdai kereskedés nyertese eddig a félvezetőket gyártó ágazat, amelynek átfogó mutatója 2,3 százalékos pluszban állt.

Az olajpiac is pluszban zárt szerdán, a mintegy 5 százalékos drágulással az árfolyamok már a legutóbb december közepén látott szinteken járnak; a Brent azonnali jegyzése 61, a WTI-é 52 dollár felett áll - írta a Portfolio.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK