Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 0,16 százalékkal, 26 007,34 pontra csökkent. Az S&P 500-as mutató 0,2 százalékkal lett alacsonyabb, és 2879,99 ponton fejezte be a napot. A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 0,38 százalékkal csökkent, és 7792,72 ponton zárt - írt az MTI a Reutersre hivatkozva.

Az amerikai-kínai kereskedelmi konfliktusok várható elhúzódása és a globális gazdasági lassulás miatti aggodalmak rontották a piaci hangulatot, azonban ezt jórészt ellensúlyozta, hogy a szerdán közzétett amerikai inflációs adatok nyomán felerősödtek a kamatcsökkentési várakozások.

Ágazati szinten az olajárak esése miatt az energiaszektor részvényei teljesítettek a legrosszabbul, a kamatvágás valószínűségnek emelkedése a pénzügyi vállalatok részvényeit sújtotta, a kereskedelmi konfliktusok bizonytalanságára érzékeny technológiai részvények is gyengén szerepeltek.

Az üzemanyagárak, a villamosenergia és a használt gépkocsik árának csökkenése csaknem teljesen ellensúlyozta az élelmiszerek drágulását, ennek következtében májusban havi szinten alig emelkedtek a fogyasztói árak, éves összevetésben pedig lassult az infláció az Egyesült Államokban. A fogyasztói árak májusban 1,8 százalékkal álltak a tavaly májusi fölött, szemben az áprilisi 2 százalékkal. Havi összevetésben áprilisról májusra 0,4 százalékról 0,1 százalékra lassult az infláció - közölte az amerikai munkaügyi minisztérium szerdán. A Reuters által megkérdezett elemzők 0,1 százalékos havi és 1,9 százalékos éves szintű inflációra számítottak.A Fed jövő heti ülésén elemzők szerint még nem szállítja le az irányadó kamatot, de nem zárják ki, hogy a bank a gazdasági növekedés fenyegető lelassulása miatt még az idén két kamatcsökkentést hajt végre, az elsőt már júliusban.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajféleség ára jelentősen csökkent, miután az amerikai olajkészletek a várt csökkenés helyett nőttek a múlt héten.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!