A napot bő másfél százalékban kezdő BUX egész nap töretlenül emelkedett felfelé, a nap végére elért 4,6 százalékos plusszával a régió legjobban teljesítő tőzsdéjének bizonyult. A forgalom ráadásul kiemelkedő volt, az idei 26 milliárd forintos átlaggal szemben közel 40 milliárd forintnyi részvény cserélt gazdát.

Ahogy az esésben, az emelkedésben is élen járt az OTP. A bankpapírral már nyitásban 5 ezer forint felett kereskedtek, az ez alatt keletkezett rést a nap további részében sem töltötte be a bankpapír. Talán a bankadóval kapcsolatos Csányi-nyilatkozatnak is volt némi része abban, hogy az OTP-papír végül 5,2 százalékos pluszban 5178 forinton zárt.

Meglepően magas, 10 milliárd forint feletti forgalmat generáltak a Mol-részvények. Az egész nap felfelé tartó árfolyam 21 ezer forint felett is megfordult, már-már úgy tűnt, akár a több éves csúcsot jelentő 21 840 forintos szintet is átlépheti az árfolyam. Lendülete ehhez egyelőre kevésnek bizonyult ugyan, ám feltehetőleg az 5,3 százalékos drágulás miatt kevés tulajdonos panaszkodik majd.

A Richter 45 ezer forintnál szintén két százalékra megközelítette sokéves árfolyamcsúcsát, ám a papír végül "csak" 3,5 százalékkal szerdai ára felett 44 850 forinton zárt. A szektortárs Egissel a zárásban 5,4 százalékos drágulást követően 20 400 forinton kereskedtek.

A vesztes oldalon alig találni részvényt. A Kulcssoft 2,7 százalékos vesztesége, de a KEG és a Phylaxia 1,6 százalékos gyengülése is viszonylag alacsony forgalom mellett zajlott le.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!