A Nikkei 225 1,64 százalékot vesztett pénteken, miközben a jen tovább erősödött a dollárral és az euróval szemben. A kínai Shanghai Composite 0,40 százalékkal csökkent csütörtöki záró értéke alá, a hongkongi Hang Seng 0,30 százalékkal, a szöuli Kospi Composite 0,65 százalékkal vett vissza az előző naphoz képest. A sydneyi S&P/ASX 200 0,68 százalékot vesztett pénteken.

Japánban egy sor "falkavezér", például a Sony vagty a Nissan Motor, jó eredménye sem volt képes eloszlatni a pénteken publikálandó amerikai növekedési adatok miatti idegességet - írja a MarketWatch. Ráadásul a jen is erősödött a dollárral és az euróval szemben. A Sharp 2,17 százalékot, a Canon 0,79 százalékot, a Hitachi 1,95 százalékot vesztett. A Sony 3,60 százalékkal gyarapodott, a Nissan viszont 0,75 százalékot vesztett. A Panasonic papírjai 6,04 százalékkal drágultak, miután a vállalat csütörtökön bejelentette, hogy felvásárolja a Sanyót.

Kínában profitkivonás jellemezte a piacokat, ami elsősorban a bankokat és az ingatlanfejlesztőket érintette.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!