Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Richter Gedeon Nyrt. és az Evestra Inc. együttműködési megállapodást kötött, amelynek értelmében a Richter 5 millió dollár összegű átváltható kölcsönt nyújt a nőgyógyászati készítmények fejlesztésével foglalkozó, texasi székhelyű Evestrának - közölte a Richter csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A közlemény szerint a pénzügyi támogatás lehetővé teszi az Evestra számára, hogy innovatív nőgyógyászati portfóliója mihamarabb klinikai fázisba juthasson.

A megállapodás értelmében három év elteltével a Richter választása szerint a kölcsön kamatokkal visszafizetendő, vagy annak mértékéig a Richter részesedést szerez az Evestra társaságban.

A Richter konszolidált nyeresége 42,4 százalékkal csökkent 2014-ben, 24,64 milliárd forintot tett ki. A társaság éves árbevétele 353,7 milliárd forint volt, 0,5 százalékkal emelkedett, euróban mérve pedig 3,4 százalékkal csökkent az előző évhez képest.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!