A szerződés értelmében a Richter Gedeon Rt. fejleszti és szállítja a hatóanyagot a Repros Proellex nevű progeszteron receptor modulátor (PRM) készítményéhez, mely jelenleg klinikai 2. fázisban van: az Egyesült Államokban 150 beteg bevonásával vizsgálják méh fibróma, míg Európában 40 beteg részvételével az endometriosis kezelése terén. Bogsch Erik, a Richter vezérigazgatója a megállapodás kapcsán azt mondta: "a Richter szteroid fejlesztési sikereinek listája igencsak hosszú, ideértve az orális fogamzásgátlókat és más, különböző javallatú szteroid tartalmú késztermékeket. Ez a megállapodás tökéletesen illeszkedik a vállalat stratégiájához, mely szerint a Richter kiváló minőségű szteroid készítményeket kíván biztosítani a női egészségvédelem számos terápiás területe számára, ahol még jelentős kielégítetlen igény mutatkozik." A Richter-vezér jelezte, a Repros-szerződés rövid távon nem befolyásolja a magyar gyógyszercég árbevételét.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!