Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Mind a philadelphiai Fed gazdasági aktivitást jelző indexe, mind a használtlakás-piaci forgalom csalódást keltően alakult. Emiatt arra sem tudott igazán pozitívan reagálni az euró, hogy az ECB lazít fedezetbefogadási szabályain azért, hogy így segítsen a spanyol bankok finanszírozásán. Az euró/dollárjegyzése fél öt tájban már 1,2597-nél járt, ugyanekkor az euró egysége 287,25, a dolláré 227,95, a svájci franké pedig 239,12 forinton állt - tájékoztatott Bámli Károly, a Commerzbank üzletkötője.

Napközben részben annak nyomán erősödött a forint, hogy az IMF nyugtázta a jegybanktörvénnyel kapcsolatos magyar levelet - amelyet Varga Mihály tárca nélküli miniszter és Simor András MNB-elnök írt alá -, a jogszabályt pedig hamarosan el is fogadhatja a parlament. Felgyorsította a hazai deviza erősödését, hogy egy londoni bank forintvásárlásai fontos stoploss-szinteket üthettek ki - tette hozzá a szakember.

Pénteken a német Ifo-index, illetve a Magyarország kohéziós forrásairól szóló uniós döntés befolyásolhatja a forint kurzusát. Az üzletkötő hozzátette: alapvetően a nemzetközi hírek mozgatják továbbra is a hazai devizát, ám a pozitív hazai események támaszt adhatnak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!