Amerikai pofont kapott a forint (bővített)

A délután megjelent amerikai makroadatok nyomán beindult dollárerősödés visszalökte 287 fölé az euró forintjegyzését a napközbeni, 284,50-es mélypontot követően. A hazai deviza így is jobban teljesített, mint régiós társai.
NAPI, 2012. június 21. csütörtök, 16:30
Fotó: Napi.hu

Mind a philadelphiai Fed gazdasági aktivitást jelző indexe, mind a használtlakás-piaci forgalom csalódást keltően alakult. Emiatt arra sem tudott igazán pozitívan reagálni az euró, hogy az ECB lazít fedezetbefogadási szabályain azért, hogy így segítsen a spanyol bankok finanszírozásán. Az euró/dollárjegyzése fél öt tájban már 1,2597-nél járt, ugyanekkor az euró egysége 287,25, a dolláré 227,95, a svájci franké pedig 239,12 forinton állt - tájékoztatott Bámli Károly, a Commerzbank üzletkötője.

Napközben részben annak nyomán erősödött a forint, hogy az IMF nyugtázta a jegybanktörvénnyel kapcsolatos magyar levelet - amelyet Varga Mihály tárca nélküli miniszter és Simor András MNB-elnök írt alá -, a jogszabályt pedig hamarosan el is fogadhatja a parlament. Felgyorsította a hazai deviza erősödését, hogy egy londoni bank forintvásárlásai fontos stoploss-szinteket üthettek ki - tette hozzá a szakember.

Pénteken a német Ifo-index, illetve a Magyarország kohéziós forrásairól szóló uniós döntés befolyásolhatja a forint kurzusát. Az üzletkötő hozzátette: alapvetően a nemzetközi hírek mozgatják továbbra is a hazai devizát, ám a pozitív hazai események támaszt adhatnak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Blama, 2012.06.21 18:25

Nem olvastam a bűvszót: volatilitás. Miért nem írták? A napi 2-3 Ft-os mozgásnál már ennél erősebb kell?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

obsi, 2012.06.21 17:22

A hazai devizát mindig is a spekuláció határozza meg.
Mivel nincs mögötte gazdasági erő...
Milyen furcsa...még jó, hogy a napi.hu-ról értesülhetünk róla.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html