Amerikai tőzsdék: a végére enyhült a nyomás

Pénteken a távközlési szektorból érkező rossz hírek, illetve az amerikai fogyasztói bizalom váratlan gyengülése nyomán szabadesésbe kezdtek a tengerentúli részvényindexek, ám a Wall Streeten a nap végére szinte nyomtalanul eltűnt a nyitást követő pánik. A Dow 0,3 százalékkal 9474, az S&P 500 0,23 százalékkal 1007 pontra csökkent, a Nasdaq pedig végül fél százalékos emelkedéssel, 1504,7 ponton zárt.
Kummer Krisztián, 2002. június 17. hétfő, 08:28

Ezzel együtt New York a negyedik egymást követő hetet zárta eséssel; megfigyelők szerint a szeptemberi terrorakciókat követő mélypont tesztelése után némi technikai korrekcióra van kilátás. A dollár 17 havi mélypontra zuhant az euróval szemben: az európai fizetőeszköz kurzusa 95,20 centig emelkedett, ám később visszatért 95 cent alá.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK