A keddi, viszonylag eseménytelen nap után, a szerdai sem sikerült túl forgalmasra, mindössze pár hívásunk volt - mondta érdeklődésünkre Kolba Miklós, az ING Bank devizaüzletágának vezetője.

Ennek megfelelően a forint sem mozgott túl sokat, az euróval szemben például mindössze 40 fillérnyit egész nap, így délután fél öt felé 296,1 forintot kértek egy euróért. Ekkor egyébként egy dollár 219,1, egy font 349,2, egy svájci frank 240,6, míg a japán jen 2,2516 forintot ért.

Kolba szerint a nihil várhatóan megmarad a következő napokban is, hiszen mindenki az amerikai költségvetés körüli vitára figyel. Amennyiben sikerül megállapodni, úgy jöhet egy rövidebb, pozitív reakció, ám túlzott örömre nem számít a szakember, mondván a piac továbbra is bízik az egyezségben, ráadásul egy technikai csőd hosszabb időre is mélybe lökné a bizalmi indexeket, melynek akár hosszabb távú hatása is lehet.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!