Vegyesen szerepelnek a pénteki kereskedés végéhez közeledve az ázsiai piacok: az amerikai munkaerő-piaci adatok előtt a befektetők kivárnak. Japánban a Nikkei 225 a pozitív és negatív tartományokat is bejárva jelenleg 0,35 százalékkal előző napi zárása felett áll. A Hang Seng 1,39 százalékos mínuszt ért el, míg a Shanghai Composite 0,7 százalékos pluszban várja a nap végét. Kínában a nyersanyagtermelők árfolyama esett leginkább, a legnagyobb aranytermelő Zijin Mining Group 3,3, a Jiangxi Copper pedig 2 százalékkal csütörtöki zárása alatt áll, a China Life Insurance viszont 4,9 százalékot emelkedett. Koreában a Samsung Electronics 0,7, az LG pedig 1,3 százalékkal emelkedett, a Daewoo - miután megnyert egy 450 milliós német megrendelést - 2,7 százalékkal előző zárása felett állt. A Japan Airlines légitársaság az American Airlines és a Delta Air Lines egymásra licitáló ajánlatai következtében 5,4 százalékot emelkedett. Ausztráliában 1,42 százalékos a visszaesés, Szingapúrban 0,5, Taivanban pedig 0,4 százalékkal múlja alul előző zárását a piac.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!