A tokiói Nikkei 225 index 26,14 ponttal, 0,3 százalékkal 9.758,40 pontra, tavaly december eleje óta a legalacsonyabb értékére vonult vissza. A tokiói tőzsde első szekcióján jegyzett összes részvényt követő Topix index 880,01 ponton, változatlanul zárt.

A sanghai SCI 3,6 százalékkal, az MSCI Asia Pacific Index pedig 0,6 százalékkal emelkedett. A kínai jó hangulatra jellemző, hogy a 911 részvényből mindössze háromnak csökkent az árfolyama a Shanghai Compocite Indexben. A Hang Seng Index ugyanakkor 1 százalék körül bővült.

A szöuli, a taivani, az ausztrál, az indiai, a szingapúri és az indonéz indexek is masszív nyereséget értek el. A thaiföldi index 2,1 százalékkal esett a zavargásokat követő piaci óvatosság miatt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!