Amíg a dollár gyenge lehet vásárolni

Kilőhet ma az OTP, s a forint is hatalmasat ugrott egy nap alatt: 5 forinttal ér kevesebbet egy euró mint tegnap ilyenkor.
NAPI, 2010. október 6. szerda, 08:53
Fotó:

A BÉT is követi a nemzetközi trendeket és az OTP is erőt mutathat ma, különösen a 269-es szintet közelítő forintot nézve - vélekedett Farkas Róbert a Strategon vezető üzletkötője. 
Amíg Ben Bernanke folytatja a dollárgyengítést addig marad a bull a piacokon - tette hozzá. Kevés olyan helyzet van, amikor ilyen erős korreláció van az egyes eszközárak között. Most minden megy a dollárárfolyammal. Mivel semmilyen gazdasági oldalról nem indokolható a tőkepiaci emelkedés, (2007 nyarán ugyanez volt "ne menjünk szembe a Feddel" jelszóval)) bármikor lehet benne egy nagy törés.  

Nálunk elsősorban az OTP emelkedésében fog megnyilvánulni az optimizmus, a többi vezető részvény mostanában nem mutatott erőt és Farkas kockázatosnak is tartja kisebb papírba fektetni, mert ha fordul a hangulat, akkor mindenki egyszerre akar kimenekülni a karámajtón.
A Strategon szakértője szeriont a befektetőknek egyszerű dolguk van: amíg a dollárgyengülés kitart, addig nyugodtan lehet longolni, és akkor fordulhat az irány, ha az amerikai deviza erősödésnek indul.  

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK