Átlagosnak mondható 11 milliárd forintos forgalom mellett jellemzően inkább csökkentek az árak a Budapesti Értéktőzsdén. Egyedül az MSCI-index átok alól felszabaduló Richter piacán uralkodott bull-hangulat, a gyógyszergyári részvények árfolyama majdnem 3 százalékkal emelkedett 6 milliárd forintos forgalom mellett. A zárásban 36500 forinton cseréltek gazdát a részvények, melyeket 35000 forinton szinte valamennyi hazai brókercég vételre ajánlott.

A másik három nagy papír kurzusa azonban csökkent. A legnagyobb vesztes ezúttal a Mol volt a maga 2 százalékos árfolyamveszteségével, de 0,74 százalékot vesztett értékéből az OTP, illetve 0,25 százalékot a Magyar Telekom is. Az olajipari részvények a zárásban 18000 forintot értek, de hozzá kell tenni a délutáni kereskedési órákban 17760 forinton is születtek az üzletek. A bankpapírok ára hullámvasutazott, hisz erőteljes esés után kora délelőtt 4070 forinton is forogtak aztán a 4020 forintos minimum után 4050 forinton állapodtak meg. A távközlési részvények árfolyam 3390-393 között mozgott az utolsó kötések 392 forinton születtek.

A forgalom a szokásosnak volt mondható, hisz az OTP 2,7 milliárd forintos forgalmat bonyolított, a Mol 1,5 milliárdot, míg a Mtelekom 477 milliót. Meglepően élénk volt az érdeklődés viszont az Egis frontján, hisz közel 300 millió forintnyi részvény cserélt gazdát 1,82 százalékos áremelkedést generálva. A záróár így ismét 17 000 forint felé került, méghozzá 105 forinttal.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!