New Yorkban kisebb hurrikánfenyegetés mellett alapvetően az Oracle és az Alcoa csalódást keltő profitprognózisa, illetve a kéziszámítógépeiről ismert Palm nyereségcsökkenése határozta meg a hangulatot. Londonban az enyhülő olajárak lejtőre küldték a szektor részvényeit, a dohányipar, a távközlés és a gyógyszergyártók azonban jól szerepeltek. A világ negyedik legnagyobb cigarettagyártója, az Imperial Tobacco azzal vált a nap nyertesévé, hogy közölte: költségcsökkentési céllal 200 munkahelyet leépít Berlini üzemében és több termékének gyártását áthelyezi Lengyelországba. A dohányrészvények 3,2 százalékos ugrással a történelmi rekordot jelentő 1597 pennys árfolyamon zártak. A GlaxoSmithKline hasonló ütemben drágult, a piac erősen bízik ugyanis a gyógyszercég új készítményeiben. A telekomszektorban a Marconi és az O2 volt a sztár, ott a felvásárlási pletykák hatottak. Az FTSE-100 0,5 százalékkal 5413,60 pontra erősödött. A frankfurti börzén a pénzügyi cégek és az autógyártók vitték a prímet. A legnagyobb nyertes - 3,4 százalékos ugrással - a Volkswagen lett. A Kerkorian-sztori mellett a piacot az hozta izgalomba, hogy a cég közölte: felülvizsgálja, mitévő legyen a tulajdonában lévő autókölcsönző céggel, a Europcar Internationallel, illetve IT-szolgáltató üzletágával - az opciók a stratégiai terjeszkedéstől a tőzsdére vitelig terjednek. Megfigyelők ugyanakkor úgy vélik, a VW bejelentése nem volt olyan súlyú, hogy ekkora drágulást indokolt volna. A DAX 30-as mutatója 0,7 százalékkal 4882,58 pontra emelkedett.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!