Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
New Yorkban kisebb hurrikánfenyegetés mellett alapvetően az Oracle és az Alcoa csalódást keltő profitprognózisa, illetve a kéziszámítógépeiről ismert Palm nyereségcsökkenése határozta meg a hangulatot. Londonban az enyhülő olajárak lejtőre küldték a szektor részvényeit, a dohányipar, a távközlés és a gyógyszergyártók azonban jól szerepeltek. A világ negyedik legnagyobb cigarettagyártója, az Imperial Tobacco azzal vált a nap nyertesévé, hogy közölte: költségcsökkentési céllal 200 munkahelyet leépít Berlini üzemében és több termékének gyártását áthelyezi Lengyelországba. A dohányrészvények 3,2 százalékos ugrással a történelmi rekordot jelentő 1597 pennys árfolyamon zártak. A GlaxoSmithKline hasonló ütemben drágult, a piac erősen bízik ugyanis a gyógyszercég új készítményeiben. A telekomszektorban a Marconi és az O2 volt a sztár, ott a felvásárlási pletykák hatottak. Az FTSE-100 0,5 százalékkal 5413,60 pontra erősödött. A frankfurti börzén a pénzügyi cégek és az autógyártók vitték a prímet. A legnagyobb nyertes - 3,4 százalékos ugrással - a Volkswagen lett. A Kerkorian-sztori mellett a piacot az hozta izgalomba, hogy a cég közölte: felülvizsgálja, mitévő legyen a tulajdonában lévő autókölcsönző céggel, a Europcar Internationallel, illetve IT-szolgáltató üzletágával - az opciók a stratégiai terjeszkedéstől a tőzsdére vitelig terjednek. Megfigyelők ugyanakkor úgy vélik, a VW bejelentése nem volt olyan súlyú, hogy ekkora drágulást indokolt volna. A DAX 30-as mutatója 0,7 százalékkal 4882,58 pontra emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!