Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ha a történelem szolgálhat bármilyen vonalvezetővel arra, hogy mi fog történni a részvénypiacon, akkor megvan az esélye annak, hogy a Trump-rally még csak most kezdődött. Legalábbis így véli egy veterán technikai elemző a CNBC.com szerint.

A portálnak Ralph Acampora, az Altaira Capital Partners taktikai befektetésekért felelős igazgatója nyilatkozott, őt sokszor a technikai elemzés keresztapjaként is emlegeti a pénzügyi sajtó. A szakember szerint nagyon sok hasonlóság fedezhető fel a Dow Jones Industrial Index Trump megválasztása óta tartó emelkedése és a Reagan kormányzat hivalba kerülésekor bemutatott teljesítménye között. Szerinte a piac most hasonló mézesheteket él át, mint Reagan hatalomra kerülésekor.

A választás napja, 1980 novembere és 1981 áprilisa között az első hat hónapban a Dow Jones Industrial Index 15 százalékkal emelkedett - emlékeztet a szakember. Ezek voltak a mézeshetek. Trump megválasztása óta 4 hónap telt el, s ha a történelem iránymutatással szolgálhat, akkor az ő mézesheteiből is van még hátra - tette hozzá. A Dow Jones Industrial 13 százalékkal emelkedett a választás óta.

Ennek ellenére középtávon azért problémák is lehetnek, ha él a párhuzam. Amikor a Reagan korszakban véget értek a mézeshetek, 1981 hátralévő részében 25 százalékkal esett a vezető index. Ez akkor Acampora szerint annak volt betudható, hogy idő kellett amíg a Reagan által alkalmazott új gazdaságpolitika elkezdte éreztetni hatását. Szerinte most a Trump kormányzattal is hasonló a helyzet, s ezért nem árt felkészülni középtávon egy komolyabb korrekcióra sem.

Acampora a várható korrekció ellenére emlékeztet: a Reagan kormány első évében bekövetkező korrekcióban a Dow olyan mélypontot ért el, ahonnan egy 18 évig tartó szuper-bikapiac indult. Más szóval, ha a történelem ismétli önmagát, akkor amit Trump tesz, az szuper pozitív lehet a részvénypiac számára. Úgy gondolom, a dolgok kifutása időben hasonló lehet - mondta a szakember.

Acampora szerint a Dow Jones Industrial néhány hónapon belül elérheti a 22 000 pontos szintet is, ami egy jó 6 százalékos emelkedést jelentene a mostani értékekhez képest.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!