A legendás befektető, Jim Rogers néhány perccel Obama elnök győzelmének bejelentése előtt kijelentette, hogy mindkét jelölt káros lesz az amerikai gazdaság számára. Ha Obama nyer, még több pénznyomtatás jön a Fed részéről, növekedni fog az infláció és jelentősen emelkednek majd a nyersanyagárak, s a dollár gyengülni fog - mondta a CNBC tudósítása szerint. Rogers elmondása szerint arra készül, hogy megszabaduljon amerikai állampapírjaitól, s nemesfémeket fog vásárolni, például aranyat.

Az arany árfolyama dollárban
Kép: AlfatraderSzámomra úgy tűnik, a pénznyomtatás mennyisége lassacskán ámokfutásra kezd hasonlítani, mint ahogy a költségvetési költekezés mértéke is. Nem lesz ez jó senki számára sem - mondta.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!