A megállapodás értelmében a svájci társaság 46,75 milliárd forintot fizet a részvénycsomagért, továbbá 12 milliárd forint értékű fejlesztést hajt végre az új szerzeményénél. A tranzakció végleges lezárásához ugyanakkor még szükség van a svájci és magyar versenyhatóság jóváhagyására - derül ki a vagyonkezelő közleményéből, amely szerint a privatizáció lebonyolításában a HVB Bank Hungary Rt., a CA IB Tőkepiaci Tanácsadó Rt. és a Szecskay Ügyvédi Iroda alkotta konzorcium segédkezett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!